preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Vijesti

Dječji tjedan i Svjetski tjedan svemira u našoj školi

Jeste li ikada bili u svemiru? Čini se nezamislivo, ali mi jesmo. Prošli tjedan smo raznim aktivnostima obilježili Dječji tjedan. Uvijek se radujemo novim pustolovinama i saznanjima pa smo u srijedu, 6.11.2021., na satima informatike obilježili i Svjetski tjedan svemira. O svemiru smo razgovarali s predavačem Marinom Tumpićem, predstavnikom astronomske udruge Vidulini koji nas je naučio koliko je ustvari svemir ogroman, što je to bestežinsko stanje te kako funkcioniraju ljudi u svemiru. 


Osim toga, sada znamo da smo na neki način i mi svemirci te što bi nam sve trebalo za jednu svemirsku nastambu. Učili smo o svemirskim odijelima, o ženama u svemiru te smo nakratko postali i astronauti. Predavanje je trajalo 2 školska sata, ali nama se učinilo da je prošlo prebrzo, kao svemirska sekunda. Nije nam bilo dosta stoga smo otputovali u svemir i posjetili Mjesec, Mars, Veneru i Jupiter. Svoje smo ideje preslikali na papir i napravili pravu izložbu radova naše svemirske pustolovine. Jedva smo dočekali svima ispričati kakav nam trening za astronauta treba te koje ćemo planete sljedeće posjetiti. Baš je bilo poučno i zabavno. Jedva čekamo sljedeću takvu pustolovinu.

Djelić naše svemirske pustolovine možete vidjeti u fotogaleriji Dječji tjedan - Svjetski tjedan svemira te u videozapisu radova učenika 3. razreda.

 


Priloženi dokumenti:
Tjedan_svemira.mp4 (4.47 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marlena Lakić   datum: 11. 10. 2021.


Anketa
Kako ćeš provesti zimske blagdane?
Raspored sati 2017./2018.

predmetna nastava:

razredna nastava:


Raspored zvona

raspored zvona MŠ

raspored zvona PO


Informacije

Kalendar rada škole


e-Dnevnik za učenike


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju