preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Vijesti

Intervju o čitanju u Godini čitanja

U našem trećem razredu u matičnoj školi nekoliko je učenika koji često posjećuju knjižnicu i tragaju za dobrim naslovima. Jedno se  dijete ipak izdvaja a to je Dorotea Starčić. Ona je u dvije godine školovanja, u školskoj knjižnici, posudila više od 90 naslova. To su, s obzirom na uzrast, prvi i drugi razred osnovne škole, slikovnice, ali impozantna je brojka koja govori koliko ona voli čitati. Zahvaljujući mogućnosti među knjižnične posudbe, nove naslove koje naša knjižnica nema donosim/posuđujem iz knjižnice Žminj, ogranka Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Razgovarala sam sa njom i evo što je odgovorila na moja pitanja.

Knjižničarka: Tko te i kada prvi put upoznao sa slovima, riječima i čitanjem?

Dorotea: Moja mama me naučila sva slova, potom čitati ,bila sam mala,  imala sam četiri/ pet godina, ona me puno toga naučila.

K: Opiši nam kako se osjećaš dok čitaš?

D: Jako sam znatiželjna, puno toga mogu naučiti. Dok čitam uronim u tu priču, poželim da sam ja u toj priči. Voljela bih i da sam dio priče,  kao određeni likovi iz određenih priča a i da sama napišem slično.

K: Ilustracije u djelu ?

D: Ilustracije su mi veoma važne, jer ponekad kad ne možeš zamisliti nekakav događaj one ti mogu  pomoći a nekad kad misliš da znaš one ti daju primjer kako bi to moglo izgledati.

K:  Koje teme su ti najzanimljivije?

D: Najviše me interesiraju teme gdje je puno ljubavi,  dobrote i prijateljstva a opet da bude puno akcije, nekakvih tajni, da bude kao u životu. Naravno, na kraju djela želim sretan kraj.

K: Priča, pjesma, strip…?

D:  Najviše volim stripove a onda priče i pjesme.

K: Preporuka?

D: „Naopake bajke“ na smiješan  način prikazane klasične bajke,  „Fantastične Leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea“, „Zgode i nezgode Šegrta Hlapića“. Od likova  bi izdvojila Hlapića jer je bio dobar i odličan primjer kako se treba ponašati. Treba uvijek biti dobar i činiti dobro. U knjizi ima nekih strašnih dijelova ali  uvijek se dobrim djelima popravi strašna situacija.

K: Kakvo je za tebe mjesto knjižnica?

D: Knjižnica  je vrlo opuštajuće mjesto. Osjećam se sretno kad samo pomislim što sve mogu uzeti čitati i da bih u njoj mogla biti cijele školske sate.

K: Poruka prijateljima?

D: Da je jako dobro čitati, ako čitaju da će im biti lakše u školi, znat će koristiti nekakve riječi koje do tada nisu koristili.

K: Što želiš biti kad porasteš?

D: Vjeroučiteljica, zborovođa ili knjižničarka.

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tatjana Šušnica Relić   datum: 9. 12. 2021.


Anketa
Kako ćeš provesti zimske blagdane?
Raspored sati 2017./2018.

predmetna nastava:

razredna nastava:


Raspored zvona

raspored zvona MŠ

raspored zvona PO


Informacije

Kalendar rada škole


e-Dnevnik za učenike


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju