preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Vijesti

Susret s književnicom Tatjanom Pokrajac Papucci

Dana 18.siječnja 2022.godine našu je školu posjetila dječja književnica Tatjana Pokrajac Papucci, draga nam i rado viđena gošća.

U poučnom i veselom druženju vrijeme je naprosto preletjelo. Upoznali smo se tako s povećim Tatjaninim književnim opusom, čuli neke od njezinih prvih i dragih pjesama, a saznali smo i kako je Tuga postala Radost iz istoimene priče koja je posljednja izašla iz Tatjanine „radionice i maštaonice“.

Gospođa Tatjana rado je odgovarala na naša brojna pitanja, a bili smo jako radoznali. Tako smo saznali  kada je počela pisati, što ju je potaknulo na pisanje, koji su joj omiljeni književni likovi, planira li napisati u budućnosti i neki roman i joj mnoga pitanja čije smo odgovore dobili odmah iz prve ruke.

„Tatjana Pokirajac Papucci je članica  Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade  i Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika s dosad objavljenih sedam knjiga.

Prvijenac STONOGA BOSONOGA, ilustrirana zbirka poezije za djecu, pobjednik je Međunarodnog književnog natječaja „Parole senza frontiere – Riječi bez granica“.

Drugoobjavljena ilustrirana zbirka poezije MAŠTA ČINI SVAŠTA pisana je književnim jezikom, čakavskim narječjem i s prijevodom na talijanski jezik.

Posebno priznanje žirija na Međunarodnom književnom natječaju   „Internationaler Kinder und Jugendbuchwettbewerb – Aus Schmetterlings und Schwanenflugeln“ (Austrija) – 2011. godine dodijeljeno je priči   MALA SLIKARICA (Die kleine Malerin), kasnije objavljenoj u obliku dvojezične ilustrirane slikovnice MALA SLIKARICA – LA PICCOLA PITTRICE.

U nakladi Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade objavljene su, najprije zbirka dječje poezije ZAŠTO BAŠ TO?, a potom i zbirka IŠČEN BIČVE, pisana čakavskim izričajem, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Priči KAKO JE TUGA POSTALA RADOST  („Come (la) Tristezza e diventata (la) Gioia“, „Como Tristeza se convirtio en Alegria“, „How Sadness  became  Joy“) je 2017. godine dodijeljena 3. nagrada stručnog žirija  Međunarodnog književnog natječaja   „Internationaler Kinder und Jugendbuchwettbewerb – Aus Schmetterlings und Schwanenflugeln“ (Austrija). „

 

Nadamo se da će nas gospođa Tatjana ubrzo opet posjetiti, a mi moći uživati u još ponekom njezinom književnom ostvarenju koje je već u  pripremi.

 

Učenici 3. i 4. razreda s učiteljicama.

 

*klikni na opširnije za fotografije
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivor Kuček   datum: 18. 1. 2022.


Anketa
Kako ćeš provesti zimske blagdane?
Raspored sati 2017./2018.

predmetna nastava:

razredna nastava:


Raspored zvona

raspored zvona MŠ

raspored zvona PO


Informacije

Kalendar rada škole


e-Dnevnik za učenike


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju