preskoči na sadržaj
Vijesti

TERENSKA NASTAVA VIŽINADA - GROŽNJAN

   

Dana 11. 10.2017. učenici mlađih razreda matične i područne škole, zajedno sa svojim učiteljicama, realizirali su terensku nastavu uputivši se u Vižinadu i Grožnjan.


Cilj ovog našeg putovanja bilo je  obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Tako smo se, preko Limskog kanala, uputili prema Vižinadi. Po dolasku posjetili smo mlin kroz koji nas je ljubazni domaćin proveo uz objašnjavanje o načinu mljevenja pšenice i nastanku brašna.
Posjet Vižinadi iskoristili smo i za ponavljanje gradiva iz prirode i društva uživajući u prekrasnom pogledu na okolne gradiće na brežuljku, vinograde i maslinike.
Nezaobilazne šterne, u samom središtu ovoga gradića, bile su savršen motiv za crtanje tako da smo u naš posjet ukomponirali i likovnu kulturu, ali i proširili svoje znanje o venecijanskim lavovima koji krase pročelja obližnjih građevina.

Prolazeći preko Ponte Portona, gdje smo saznali i nešto više o samoj rijeci Mirni te lučici Baštiji koja se nekoć ovdje nalazila,  put smo nastavili prema Grožnjanu - Gradu umjetnika. 
Sunčan dan bio je kao stvoren za obilazak svih kamenom popločenih uličica. Zavirili smo u gotovo sve galerije, razgledavali rukotvorine i slušali preludiranje na klaviru jednog od mnogih umjetnika koji posjećuju ovaj gradić.

Puni dojmova, zbog ovog drugačijeg i poučnog radnog prijepodneva, vratili smo se svojim kućama.

Melita Damijanić

   

 


Priloženi dokumenti:
Terenska_Groznjan_Vizinada.zip (5.19 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dario Kukuljan   datum: 12. 10. 2017.


Anketa
Da li si sretan što je počela škola?
e-Dnevnik za učenike


Raspored sati 2017./2018.


Raspored zvona

    


Informacije

Pisane provjere

Školski kurikulum


Godišnji PiP

   


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju