preskoči na sadržaj
Vijesti

Folklorna skupina Pretelice

9. lipnja 2018., sunčano subotnje poslijepodne, folklorna skupina Pretelice nastupila je na smotri folklornih skupina osnovnih škola Istarske županije u Fažani. Nastupila je s pjesmom Oj Tonina i plesom s melodijom baluna i elementima plesa baluna, ukomponirani u zanimljivu koreografiju.

Folkorna skupina Pretelice ima deset članica od 2. do 5. razreda, to su redom: Maja Banko, Ema Krizmanić, Eva Žufić i Valentina Pamić (drugašice), Eva Despinić, Tamara Radetić i Katarina Holik (trečašice), Nina Krizmanić i Lara Banko (četvrtašice), te Martina Burić (petašica). Učenice su samostalno složile koreografiju, te vrijedno vježbale cijelu školsku godinu.

Folklorna skupina je ponovo saživila u školi nakon mnogo godina, vodi je učiteljica razredne nastave Tatjana Ban Bastijančić u suradnji s KUD-om Dvigrad.

Cilj nam je sačuvati foklorne običaje ovoga kraja kroz tradicionalni ples i pjesmu; pokazati naučeno svima koji nas žele gledati, prenijeti naučeno drugima te se dobro zabaviti i uživati u plesu, pjesmi i nastupima. Ove školske godine, planiramo nastupati na završnoj školskoj priredbi, te na javnoj manifestaciji Jakovlji.

Nadamo se da će nam se slijedeće školske godine pridružiti još članova, a pogotovo muških, tako da možemo plesati plesove u muško ženskim parovima. To bi nam bilo veliko zadovoljstvo!

 

Učiteljica Tatjana Ban Bastijančić

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivor Kuček   datum: 13. 6. 2018.


Anketa
Da li si sretan što je počela škola?
e-Dnevnik za učenike


Raspored sati 2017./2018.


Raspored zvona

    


Informacije

Pisane provjere

Školski kurikulum


Godišnji PiP

   


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju