preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Vijesti

STEM auto 2018. – jednakost prilika!

 

Besplatne radionice digitalne pismenosti, programiranja i robotike

srijeda, 28. studenog 2018.

 

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Osnovnom školom Petra Studenca, organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Radionica se održava u područnom odjelu u Sošićima i u matičnoj školi s početkom u 9:00 sati.

U projektu IRIM-ovi edukatoru putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto će putovati u nekoliko turneja, a u trenutnoj turneji putujemo u Istru. Ovim putem želimo pozvati da dođete i doživite kako izgleda radionica programiranja. 

Tijekom godine STEM auto će posjetiti Središnju Hrvatsku, Dalmaciju, Istru, Kvarner, Liku i Gorski Kotar kao i druge lokacije Hrvatske. Detalje o planiranoj ruti i radionicama te drugim informacijama zainteresirani mogu pogledati na web stranicama IRIM-a: CroatianMakers.hr.

STEM auto je 'bibliobus' modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

STEM auto je do sada putovao po Hrvatskoj u 9 ciklusa. Naš edukator je u dvije godine projekta održao više od 200 besplatnih radionica za preko 3300 djece. Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje, a ovdje je interaktivna karta prošlih ciklusa STEM auta.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivor Kuček   datum: 28. 11. 2018.


Anketa
Koliko dnevno vremena provodim, rješavajući školske obveze?

e-Dnevnik za učenike


Raspored sati 2017./2018.

predmetna nastava:

razredna nastava:


Raspored zvona

    


Informacije

Pisane provjere

Školski kurikulum


Godišnji PiP

   


Kalendar rada škole


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju