preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Vijesti

Obavijest

Dragi roditelji,
pred nama je još jedna izazovna nastavna godina.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeli su Upute i Modele i preporuke za rad, koji se nalaze na poveznici:

http://os-pstudenca-kanfanar.skole.hr/

U nastavku teksta pripremili smo najvažnije upute za učenike i roditelje, a detaljnije upute učenici će dobiti prvog dana nastave od svojih razrednika.
Nastava u našoj školi održava se kao i do sada u jednoj smjeni, prema Modelu A - nastava u školi.
Učenici svih razreda će biti smješteni u stalnoj/vlastitoj učionici tako da će se kompletna nastava tog razreda odvijati u njihovoj učionici osim TZKa i informatike. Mlađi razredi biti će na 1. katu, a stariji u prizemlju- 5.raz. u tehničkom, 6 raz. u hrvatskom, 7.raz. u kemiji, te 8.raz. u matematici.

Nastava počinje u 8 sati, a učenici putnici ulaze u školu nakon dolaska autobusa od 7:30 – 7:50 sati, dok oni koji dolaze pješice u školu, od 7:50 - 8:00 sati.

Kako imamo na raspolaganju samo jedan ulaz u školu, učenici po dolasku paze na socijalnu distancu, dezinficiraju ruke i obuću te odmah odlaze do svojeg razreda. Mlađi razredi se izuvaju pred učionicama i obuvaju papuče.

 Budući da u školi imamo velike razrede, svugdje je moguća socijalna distanca od najmanje

1.5m, te u našoj školi neće biti potrebne maske, osim za vrijeme informatike (stariji razredi) i u školskom autobusu, u kojemu također treba voditi računa o socijalnoj distanci, te da svaki učenik uvijek sjedi na istom mjestu.

Višekratne maske za učenike starijih razreda naručili su Istarska županija i Općina Kanfanar (3 kom) i za mlađe 1 kom, iste će biti dodijeljene učenicima kada stignu. Za sada je potrebno da svaki roditelji osigura masku svom djetetu za prvih par dana.

Udžbenici će učenike dočekati u učionicama u ponedjeljak, a revers koji će dobit potpisuje roditelj te se vraća razredniku.

Nastava će u ponedjeljak 7. rujna 2020. biti organizirana 3 sata (2 sata SROa + 1 sat po rasporedu). Učenici u školu donose prazne torbe i jednu olovku, ako štogod trebaju zapisati. Prvi autobus kućama polazi u 10:30 sati.
Produženi boravak biti će organiziran od utorka, 8. rujna 2020. za sve učenike nižih razreda, sukladno preporukama HZJZa.

Za starije učenike smo organizirali izvannastavne aktivnosti nakon završetka redovite i izborne nastave, kako bi i oni bili zbrinuti u učionicama do završetka nastave (nije obavezno, roditelj odlučuje).
•    Marenda za učenike će biti organizirana od ponedjeljka, učenici će se prijaviti razrednicima za uključivanje, a ugovore će roditelji dobiti na potpis.
•    Nastava će biti organizirana u blok satima, kako bi se broj učitelja u jednom razredu u danu sveo na minimum.
•    Roditelji su dužni kod kuće mjeriti tjelesnu temperaturu svom djetetu i voditi o tome pismenu evidenciju, a u školu (kao i inače) šalju isključivo ZDRAVO DIJETE.
•    Ulazak roditelja u školu je dozvoljen samo uz najavu i dozvolu, te uz pridržavanje epidemioloških mjera. Za potvrde i sve što je potrebno, roditelji se moraju najaviti telefonski i pričekati na ulazu u školu.
•    O načinima i terminima održavanja roditeljskih sastanaka i individualnih informacija informirati će vas razrednici.
•    Učitelji i stručni suradnici upoznati će učenike s detaljnijim higijenskim i epidemiološkim mjerama u školi (pravilna higijena ruku, održavanje socijalne distance, kretanju po hodnicima, korištenje zahoda…), no i roditelji su dužni svoju djecu podučiti pravilnoj higijeni i epidemiološkim smjernicama koje se na njih odnose.
•    Ako je učenik bolestan i pokazuje simptome COVID-19 roditelj je o tome dužan obavijestiti razrednika.

Ova godina pred nas stavlja neke nove izazove, molim vas za suradnju. O našem ponašanju, ne samo u školi, ovisi koliko dugo ćemo nastavu održavati u školi a ne u virtualnom obliku.
Želimo svima puno zdravlja i sreće u novoj nastavnoj godini. S nadom da će ovo "stanje" završiti čim prije!

ravnatelj, Ivor Kuček, dipl. uč

raspored sati za ponedjeljak 7. rujna

postupanje u slučaju sumnje na zarazu COVID-19

Provedbeni plan organizacije rada i izvođenja nastave za vrijeme COVID-19
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivor Kuček   datum: 4. 9. 2020.


Anketa
Kako pandemija COVID19 utječe na tvoje mentlno zdravlje?

Raspored sati 2017./2018.

predmetna nastava:

razredna nastava:


Raspored zvona

    


Informacije

Kalendar rada škole


e-Dnevnik za učenike


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju