preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 1. 2015.

Ovaj mjesec: 970
Ovaj tjedan: 49
Danas: 49
Vijesti

Dan ružičastih majica

 

Zbog važnosti teme i redovite potrebe podsjećanja učenika da je svaki oblik nasilja neprihvatljiv, i ove smo godine, zadnje srijede u mjesecu veljači, 24.2.obilježili dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Dan prevencije vršnjačkog nasilja ili Pink Shirt Day, u svijetu se obilježava već dugi niz godina. Pink Shirt Day je ideja nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Dječak koji je bio žrtva nasilja, na prvi dan škole došao je u ružičastoj majici u znak podrške liječenju teško bolesnoj majci. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice Ujedinjenih naroda.


Nasilje je, nažalost, u različitim oblicima dio naše svakodnevice. Iz tog razloga ovakvi programi i akcije su potrebni kako bismo odgojili djecu i mlade za bolje, humanije  i sigurnije sutra.

U svim razrednim odjelima od 1. do 8. razreda, u matičnoj školi u Kanfanaru i područnom odjelu Sošići,  na satovima razrednika obilježen je ovaj dan s različitim temama, radionicama, porukama djece: 1.razred – Dan govora protiv nasilja: pjesma Prijateljstvo, 2.razred – Vršnjačko nasilje: Radionica, 3.razred – Dan ružičastih majica, 4.razred – dvije radionice na temu Nasilje na internetu u sklopu projekta Sigurno kročimo kroz svijet medija, učenici od 5. do 8. razreda pogledali su igrani film Tomboy i razgovarali o filmu na nastavi hrvatskog jezika i vjeronauka, 6.razred – Protiv vršnjačkog nasilja, 8.razred – Rizična ponašanja.

Zbog epidemioloških mjera, ove godine nismo bili u mogućnosti obilježiti Dan ružičastih majica grupnom fotografijom, ali smo se, svaki razred zasebno, potrudili pokazati koliko nam je važno raditi na osvještavanju problema vršnjačkog nasilja. Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

Ljiljana Matijaš, dipl. pedagog profesorPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marlena Lakić   datum: 1. 3. 2021.


Anketa
Kako pandemija COVID19 utječe na tvoje mentlno zdravlje?

Raspored sati 2017./2018.

predmetna nastava:

razredna nastava:


Raspored zvona

    


Informacije

Kalendar rada škole


e-Dnevnik za učenike


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju