preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
O školi

 OŠ Petra Studenca Kanfanar

   
     Postojeća zgrada škole adaptirani je zadružni dom. Adaptacija i dogradnja današnje škole završena 1975. godine. Škola ima sportsku dvoranu, informatički kabinet, kabinet za kemiju i bilogiju, specijaliziranu učionicu za fiziku i tehničku kulturu, a osim toga nalazi se još sedam učionica za razrednu i predmetnu nastavu, te mala školska knjižnica. Iza zgrade se nalaze sportski tereni i velika livada za rekreaciju učenika. Ispred škole nalazi se travnjak ukrašen ružama i sezonskim cvijećem.
     Uz matičnu školu imamo još i područnu školu u Sošićima. Današnja zgrada škole izgrađena je 1903.godine i od tada se u njoj održava nastava. Povodom 100-te obljetnice rada škole, uz pomoć Istarske županije i Općine Kanfanar, zgrada je obnovljena i uređen je okoliš. U prizemlju zgrade nalazi se sportska dvorana, a na katu dvije učionice, kuhinja i blagavaona. Vanjski prostor sastoji se od cvjetnjaka ispred i terena oko zgrade. Nastava se održava u dvokombinaciji.
   

     Osnovna škola u Kanfanaru prepoznatljiva je po dugogodišnjem kvalitetnom radu kojemu svjedoče mnogobrojna priznanja, pohvale, diplome... Shodno tomu u znak priznanja za rezultate na unaprjeđivanju pedagoške teorije i prakse škola je 1989. godine dobila Nagradu "Ivan Filipović". Škola je također poznata po njegovanju i razvijanju tehničke kulture kod mladih. Od 1963. godine, kada je uveden predmet tehničke kulture u osnovne škole, kontinuirano se unaprjeđuju nastavna sredstva i pomagala kao i metode rada. Na temelju toga Zavod za školstvo u Rijeci imenuje u školi Metodički centar za fiziku i tehnički odgoj koji djeluje od 1974. do 1987. godine. Zbog velikog zanimanja učenika za područja iz tehnike, osniva se Klub mladih tehničara koji godinama veoma uspješno predstavlja školu na natjecanjima svih razina.

     Već krajem 80-tih godina škola posjeduje informatički kabinet i s time započinje nastava informatike. Od tada pa nadalje škola se trudi da pri nabavi računala u informatičkoj učionici ide u korak s vremenom. Nastavu informatike kao izbornog predmeta pohađaju svi učenici od V.-VIII. razreda. Svake godine naši učenici sudjeluju na natjecanjima iz informatike i postižu zapažene rezultate sve do državne razine.

     U školi djeluju mnoge izvannastavne aktivnosti kao što su: njegovanje istarskog folklora i svirke na istarskim instrumentima (mih i roženice), dramsko-recitatorska, mali glagoljaši, humane vrednote, odbojka, košarka, karate, ritmika. Tradicionalno smo prisutni na Saboru čakavskog pjesništva u Žminju bilo u kategoriji recitatora ili mladih pjesnika. Kroz recitatorsku grupu nastojimo njegovati domaću besidu. U području izvannastavnih aktivnosti veoma je važno navesti rad grupe Mladih astronoma koja u školi djeluje već pune tri godine. Svake godine također odlaze na natjecanja i to na županijskoj i državnoj razini gdje zauzimaju prva mjesta. Njihov rad je veoma zapažen, te se o njima pisalo u Glasu Istre u više navrata. U prostorima naše škole tijekom ljetnih praznika Astronomska udruga Vidulini organizira Ljetnu školu astronomije cLARKe u kojoj sudjeluju i naši učenici. Kulturna i javna djelatnost škole je veoma uspješna. Svojim programom sudjelujemo u svim događanjima značajnim kako za školu tako i za samo mjesto. Udruga Dvegrajci koja djeluje već 10 godina u Kanfanaru koristi prostore naše škole bilo za sastanke, ili za razna predavanja. Suradnja sa roditeljima je veoma dobra. Od ove školske godine uveo se Dan otvorenih vrata škole, kada su svi nastavnici u popodnevnim satima na raspolaganju roditeljima za potrebne informacije.

     Općina Kanfanar financijski nas pomaže u ostvarenju programa produženog boravka i izvannastavnih aktivnosti. Zahvaljujući tome škola može pružiti učenicima razne sadržaje kroz koje mogu iskazati svoje sklonosti. Budući da je ova škola kroz svoje postojanje uvijek vodila brigu o svojim učenicima, o njihovom radu i uspjehu, nastojat ćemo i dalje djelovati u skladu s vremenom i potrebama odgojno obrazovnog sustava.

 

fotografije: Ivor Kuček

Anketa
Kako ćeš provesti zimske blagdane?
Raspored sati 2017./2018.

predmetna nastava:

razredna nastava:


Raspored zvona

raspored zvona MŠ

raspored zvona PO


Informacije

Kalendar rada škole


e-Dnevnik za učenike


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju