preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Knjižnica

 LIPANJ 2021.

Radno vrijeme

knjižnice: 

OD 8,00 D0 14,00

 1., 7.,  9.,11.,15.,17.,ponedjeljkom i srijedom je radno vrijeme od 7,30 do 13,30. Zadnji petak u mjesecu prva dva školska sata u razredima PO Sošići.

 

 

 
vijesti

Godina čitanja i Noć knjige u 2021.

 

I naša se škola priključuje obilježavanju Noći knjige u Godini čitanja! Lijepo molim sve zainteresirane učenike, djelatnike i roditelje na sudjelovanje. Sudjelujete tako da pošaljete fotografiju na kojoj je vidljivo da je čitanje u tijeku. Možete poslati selfie, ili fotografiju nekog drugog, (može neko iz obitelji, prijatelj…).Fotografije šaljite na mail tatjana.susnica-relic@skole.hr.

Autor/ica najbolje učeničke fotografije (po izboru knjižničarskog odbora škole) dobit će na dar knjigu po izboru. Na sam dan obilježavanja Noći knjige (23.4.2021.) objavit ćemo i virtualnu izložbu na web stranici škole.

Evo što je naš ponajbolji suvremeni pisac Miro Gavran rekao o čitanju:

 „ Čitajući knjige nećeš usavršiti vještinu življenja. Život je neobuhvatno protjecanje: opire se svakom određenju. Čitajući knjige nećeš doprijeti do istine. Sve što je napisano, izmišljeno je - stvarnost se ne pokorava riječima. Čitajući knjige nećeš postati ni sretniji ni bolji - ali knjige moraš čitati da bi to shvatio.“

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Šušnica Relić  datum: 19. 3. 2021. 11:57

Godina čitanja

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. proglasila 2021. Godinom čitanja. Čitanje povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju. Puno je različitih emocionalno-spoznajnih, stručnih i korisnih razloga za poticanje čitanja, ali jednako je važno čitanje koje razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek mjerljive, vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice. Jednako kao što čitanje doprinosi razvoju društva, tako i društvo treba omogućiti usvajanje i razvijanje čitateljskih navika i oblikovanje kompetentnih čitatelja. U tom smislu Nacionalna strategija poticanja čitanja Vlade Republike Hrvatske promiče čitanje kao osobitu društvenu vrijednost. 

U tom duhu pozivamo vas na suradnju u našim predstojećim aktivnostima vezanih za godinu čitanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Šušnica Relić  datum: 9. 3. 2021. 09:19

Novi naslovi u našoj knjižnici

Donacijom Ministarsva prosvjete i sporta od 1000,00 kuna  knjižni fond je uvećan za više naslova. Topla preporuka za čitanje, za sve naše učenike, učitelje, djelatnike i roditelje. Sve vas pozivamo na čitanje, jer kao što  je rekao naš poznati spisatelj Miro Gavran: "Čitajući knjige nećeš postati ni sretniji ni bolji ali knjige moraš čitati da bi to shvatio."

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Šušnica Relić  datum: 8. 12. 2020. 11:23

Noć knjige

Noć knjige 2020. 

Iako je pandemija korona virusa sve nas primorala da ostanemo doma i da se školski program obavlja on line mi smo našli načina i ove godine obilježili Noć knjige. Umjesto da nam uživo čitaju naši gosti književnici iz Ližnjana, obitelj Grgorinić Rađen su preko you tubekanala: https://www.youtube.com/watch?v=_KoHeHOyauY)   pročitali svoje djelo, „Škura, škura boška“ a naši učenici od prvog do četvrtog razreda (Kanfanar i Sošići) su nakon slušanja napravili likovne i literarne uradke.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Šušnica Relić  datum: 4. 5. 2020. 12:57

Obilježavanje "Noći knjige"

Noć knjige 2019.

I ove godine smo slavili knjige i čitanje. Iako su se manifestacije vezane uz  Noć knjige u cijeloj Hrvatskoj događale 23. travnja 2019. mi smo naše obilježavanje pomjerili za 8 5., peti sat. Učenici od prvog do četvrtog razreda dobili su pitanja koji su junaci iz pročitanih knjiga, stripova osobito utjecali  na njih, zašto su im dragi… Osim literarno mogli su se izraziti i likovnim uradcima. Poslije pozdravnog govora u kojem je po tko zna koji put utvrđeno zašto je dobro čitati knjige najhrabriji su se odvažili i prezentirali nam svoj odabir. Tako su se u moru likova našli: Prašnjavko, Petar Pan,  Garfild, Felix, zec iz knjige „Pisma od Felixa“, Grga Čvarak, Zebra koja je izgubila pruge, Šegrt Hlapić i Paulina P. Djeca su  potom tražila izokrenute dijelove u tekstu Izokrenuta priča i pogađala koja je lektira u pitanju nakon pročitanih nekoliko odabranih rečenica. Sve je uspješno stalo u školskih 45 minuta. Do sljedeće prilike kada ćemo opet slaviti knjigu i čitanje, čitajmo.

  :: opširnije :: 


objavio: Tatjana Šušnica Relić  datum: 8. 5. 2019. 13:13
» Arhiva naših vijesti    
 Anketa
Kako pandemija COVID19 utječe na tvoje mentlno zdravlje?

Raspored sati 2017./2018.

predmetna nastava:

razredna nastava:


Raspored zvona

    


Informacije

Kalendar rada škole


e-Dnevnik za učenike


Korisni linkovi
Škola na netu

Razno

preskoči na navigaciju