Projektni dan zdrave hrane/dani kruha održan u utorak, 15. listopada 2024. obilježen je kroz radionički oblik nastave tijekom koje su učenici usvojili nova znanja kroz praktičan rad. U projektnom danu sudjelovali su svi učenici, razredne i predmetne nastave. Putem radionica učenici usvajaju znanja o skrivenim šećerima u deklaracijama, zdravim alternativama, iskoristivosti hrane, sortama jabuka i problemu otpada hrane na multidisciplinaran i aktivan način.
Sljedila je zanimljiva prezentacija naučenoga. Sedmaši su između ostaloga pokazali količinu šećera u Lino ladi što je svima bilo šokantno. Osmaši su prezentirali kroz razrednu kuharicu kako iskoristiti višak hrane od ručka. Šestaši su podijelili recepte za zdrave namaze (humus, tuna…). Petaši su se bavili kraljicom voća – jabukom. Školski zbor je upotpunio događaj pjesmama Kruh i Jambo banana.
Učenici razredne nastave izradili su literarne i likovne radove, a atmosferu u dvorani podigli su dramsko – scenskim izričajem.
Višejezičnim rječnikom namirnica 3. razred je nasmijao publiku.
Nakon degustacije namaza od tune, srdele i slanutka koje su izradili učenici 6. razreda, pedagogica je demonstrirala izradu frapea. Učenici su uživali u napitku od banane, jabuke i mlijeka. Netom kasnije, puni energije, učenici viših razreda natjecali su se u kvizu znanja, a ostali gromoglasno navijali za svoje favorite. Pobjedničkom plesu uz pjesmu Si Ma Ma Ka pridružili su se svi u školi.
Druženje smo nastavili uz gledanje filma Oblačno s ćuftama. Blagoslovom hrane uz zakusku došli smo do kraja našeg projektnog dana. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svima koji su pridonijeli bogatstvu našeg stola, a vas pozivamo da uživate u našoj galeriji slika i videu od toga dana.